Suomalaiset ovat jo pitkään käyneet Virossa viinanhakureissuilla. Viron korotettua alkoholiveroaan yhä useamman suomalaisen viinarallin kohde on vaihtunut Latviaan. Latviassa suunnataan yleisimmin Valkaan. Se valikoituu kohteeksi sijaintinsa puolesta. Valkasta alkoholia saattaa käydä ostamassa yhden viikonlopun aikana jopa 10 000 suomalaista. Määrä on hurja. Suomalaisten viinrallin myötä Valka on kaupunkina päässyt aivan uudenlaiseen kukoistukseen ja kaupunkiin on syntynyt paljon uusia työpaikkoja.

Alkoholia haetaan ulkomailta usein suuria määriä, pakettiautollisia kerrallaan. Viinaa saatetaan lähteä hakemaan esimerkiksi isoja juhlia varten, jolloin juomia tarvitaan paljon. Isoja määriä ostaessa säästöä syntyy hakemalla juomat muualta kuin suomesta.

Esimerkki hintana voidaan ottaa 24päkki lonkeroa. Jos se maksaa suomessa 34 euroa, Virossa sama päkki maksaa 26 euroa. Latviassa hinta on 20 euroa. Jos ostat juhliin kymmenen salkkua lonkeroa maksat siitä Suomessa 340 euroa, Virossa 260 euroa ja Latviassa 200 euroa.

Mitä tulee Suomalaisiin alkoholijuomiin, ne ovat saavuttaneet paikkansa viime vuosien aikana vientituotteenamme. Alkoholi muodostaa elintarvikkeiden viennistä noin kymmenen prosenttia. Alkoholi on suurin yksittäinen vientiryhmä. Vuonna 2017 suomalaista alkoholia vietiin maailmalle yli 160 miljoonan euron arvosta. Eniten maailmalla ollaan kiinnostuneita suomalaisesta vodkasta ja makuviinoista. Väkeviä viinoja viedään enemmän ulkomaille, kuin mitä suomalaiset itse juovat.

Suomalaisen alkoholin vahvuus vientituotteena on spesiaalit tuotteet. Erotumme joukosta tekemällä erityisiä tuotteita.

Suomalainen Altia avasi Saksaan verkkokaupan viime vuonna. Valikoimissa on suomalaisia alkoholituotteita kuten Koskenkorvaa, Salmiakki koskenkorvaa ja Jaloviinaa. Osa valikoiman tuotteista on sellaisia, jotka ovat myynnissä ensimmäistä kertaa pohjoismaiden ulkopuolella.